Du behöver
- 200 g lingon
- 5 dl vatten
- 2.5 dl koncentrerad lingondricka
- 1 dl strösocker
- 3 st kanelstänger
- 1 tsk kryddnejlikor hela
- 8 st päron
- 1 st citron
- 2 dl vispgrädde
- 75 g mandelmassa
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka ihop lingon, vatten, koncentrerad lingondricka, socker, kanel och nejlikor i 15 minuter.
2
Skala päronen men behåll skaftet. Skär av en liten platta i botten på päronen. Lägg päronen i vatten med pressad citronsaft.
3
Lägg päronen i en kastrull och koka i ca 15 minuter tills de börjar bli mjuka. Tiden beror på sort och storlek så känn med en provsticka. Låt päronen kallna i lagen.
4
Vispa grädden och blanda med finriven mandelmassa och servera till päronen.