Du behöver

  • 200 g lingon
  • 5 dl vatten
  • 2.5 dl koncentrerad lingondricka
  • 1 dl strösocker
  • 3 st kanelstänger
  • 1 tsk kryddnejlikor hela
  • 8 st päron
  • 1 st citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g mandelmassa

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka ihop lingon, vatten, koncentrerad lingondricka, socker, kanel och nejlikor i 15 minuter.

2
Skala päronen men behåll skaftet. Skär av en liten platta i botten på päronen. Lägg päronen i vatten med pressad citronsaft.

3
Lägg päronen i en kastrull och koka i ca 15 minuter tills de börjar bli mjuka. Tiden beror på sort och storlek så känn med en provsticka. Låt päronen kallna i lagen.

4
Vispa grädden och blanda med finriven mandelmassa och servera till päronen.