8 portioner
Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 4 ägg
Fyllning:
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 ½ dl grädde, valfri fetthalt
3 msk dill
250 g skalade räkor och kräftstjärtar
salt och peppar
1 dl riven ost
Ugn: 200°
Gör så här
1
Låt smöret smälta i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant.
2
Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen med elvisp ett i taget. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
3
Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper. Smält smöret och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning.
4
Tillsätt grädde och låt koka i 5 minuter. Rör i dill, räkor och kräftstjärtar, och smaka av med salt och peppar.
5
Bred stuvningen över pannkakan och rulla ihop. Lägg den med skarven ner och strö över ost. Gratinera i 10 minuter.