Du behöver
- 2 st potatis
- 1 st lök liten gul
- 2 st tomater
- 0.5 st fänkål
- 0.5 st röd paprika
- 1 msk smör eller margarin
- 0.25 g saffran
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 dl grädde
- salt och peppar
- 300 g fisk t ex torsk eller lax
Topping:
0.5 dl crème fraîche
2 msk hackad dill
100 g färskost
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och lök, och skär i bitar. Skär ett kryss i botten på tomaterna och låt dem ligga i kokande vatten ett par minuter. Spola i kallt vatten och skala dem.
2
Skär tomater, fänkål och paprika i bitar. Fräs potatis, lök och fänkål i smör på svag värme utan att de får färg. Blanda ner saffran, tomater och paprika, och fräs någon minut.
3
Späd med vin, vatten och buljong, och koka i 7 minuter. Rör i grädde och smaka av med salt och peppar. Skär fisken i 3 cm stora tärningar, lägg den i grytan och sjud ett par minuter tills den är klar.
4
Mixa crème fraiche och dill slätt. Blanda i färskost och smaka av med salt. Klicka i sopptallriken.