Du behöver

  • 2 st potatis
  • 1 st lök liten gul
  • 2 st tomater
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.25 g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 300 g fisk t ex torsk eller lax

Topping:

0.5 dl crème fraîche
2 msk hackad dill
100 g färskost

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis och lök, och skär i bitar. Skär ett kryss i botten på tomaterna och låt dem ligga i kokande vatten ett par minuter. Spola i kallt vatten och skala dem.

2
Skär tomater, fänkål och paprika i bitar. Fräs potatis, lök och fänkål i smör på svag värme utan att de får färg. Blanda ner saffran, tomater och paprika, och fräs någon minut.

3
Späd med vin, vatten och buljong, och koka i 7 minuter. Rör i grädde och smaka av med salt och peppar. Skär fisken i 3 cm stora tärningar, lägg den i grytan och sjud ett par minuter tills den är klar.

4
Mixa crème fraiche och dill slätt. Blanda i färskost och smaka av med salt. Klicka i sopptallriken.