Du behöver
- 2 st koljafilé ca 300 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm nymald vitpeppar
- 1 st salladslök
- 1 msk dill finhackad
- 1 st ägg
- 2 tsk potatismjöl
- 0.75 dl lätt crème fraiche
- 1 msk matfett
Bulgursallad:
2 st bulgur port kokt
0.5 st röd paprika
2 st salladslökar
1 msk dill
örtsalt svartpeppar
2 tsk citronsaft
Servera med:
citron lätt crème fraiche smaksatt med
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och mixa sönder fisken. Tillsätt peppar, hackad salladslök, dill, ägg, potatismjöl och crème fraiche. Kör till en slät smet.
2
Forma smeten till bollar som steks i stekpanna med smält matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Platta till fiskfärsbiffarna något under stekningen.
3
Bulgursallad: Blanda kokt bulgur med röd tärnad paprika, skivad salladslök, hackad dill, örtsalt, svartpeppar och 2 tsk citronsaft. Servera med en klick lätt crème fraiche smaksatt med citron.