Du behöver

  • 2 st koljafilé ca 300 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm nymald vitpeppar
  • 1 st salladslök
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 st ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.75 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk matfett

Bulgursallad:

2 st bulgur port kokt
0.5 st röd paprika
2 st salladslökar
1 msk dill
örtsalt svartpeppar
2 tsk citronsaft

Servera med:

citron lätt crème fraiche smaksatt med

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och mixa sönder fisken. Tillsätt peppar, hackad salladslök, dill, ägg, potatismjöl och crème fraiche. Kör till en slät smet.

2
Forma smeten till bollar som steks i stekpanna med smält matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Platta till fiskfärsbiffarna något under stekningen.

3
Bulgursallad: Blanda kokt bulgur med röd tärnad paprika, skivad salladslök, hackad dill, örtsalt, svartpeppar och 2 tsk citronsaft. Servera med en klick lätt crème fraiche smaksatt med citron.