Du behöver
- matfett
- ströbröd eller mjölmix
- 100 g blockchoklad 70% kakao
- 300 g mandelmassa
- 3 st ägg
- 1 msk maizena
Garnera med:
1.5 dl vispgrädde
50 g blockchoklad
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en form med glutenfritt ströbröd eller mjölmix.
2
Bryt blockchokladen i bitar och smält den på svag värme eller i vattenbad. Riv mandelmassan grovt och blanda med den smälta chokladen. Tillsätt äggen, ett i taget samt maizena. Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i ca 30 minuter.
3
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Det går alldeles utmärkt att grädda kakan en dag i förväg.
4
Garnering: Vispa grädden. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg bitarna i en 1-liters plastpåse och doppa påsen i hett vatten tills chokladen smälter. Dela kakan om du har valt den högre varianten och bre på hälften av grädden emellan bottnarna. Bre resten av grädden ovanpå kakan och ringla över choklad i en fin stråle. Det gör du enklast genom att klippa av ett hörn på plastpåsen du smält blockchokladen i. Ställ tårtan i kylskåp före servering.