Du behöver

  • 250 g renskav eller älgskav
  • 1 msk matfett
  • 1 st schalottenlök
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 st kålrabbi eller en bit kålrot
  • 1 st morot liten
  • 1 msk kantarellfond konc
  • 2 dl vatten
  • 1 msk redning maizena
  • salt svartpeppar
  • färsk timjan

Till servering:

potatismos
broccoli kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Bryn älgskaven i en stekpanna med matfett. Lägg över i en gryta. Skär löken i tunna klyftor och dela svampen i bitar. Skala kålrabbin/kålroten och dela i bitar, och skala och skiva en liten morot.

2
Fräs lök och svamp. Tillsätt i grytan tillsammans med kålrabbi, morot, kantarellfond och vatten. Rör om och låt grytan sjuda 15 minuter.

3
Red av grytan med mörk redning. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk timjan. Servera med potatismos och kokt broccoli.


Kommentar:
Har du älgkött i frysen? Tina köttet till hälften i kylen och skär det i tunna skivor med en vass kniv.