Du behöver
- 250 g renskav eller älgskav
- 1 msk matfett
- 1 st schalottenlök
- 100 g champinjoner
- 0.5 st kålrabbi eller en bit kålrot
- 1 st morot liten
- 1 msk kantarellfond konc
- 2 dl vatten
- 1 msk redning maizena
- salt svartpeppar
- färsk timjan
Till servering:
potatismos
broccoli kokt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Bryn älgskaven i en stekpanna med matfett. Lägg över i en gryta. Skär löken i tunna klyftor och dela svampen i bitar. Skala kålrabbin/kålroten och dela i bitar, och skala och skiva en liten morot.
2
Fräs lök och svamp. Tillsätt i grytan tillsammans med kålrabbi, morot, kantarellfond och vatten. Rör om och låt grytan sjuda 15 minuter.
3
Red av grytan med mörk redning. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk timjan. Servera med potatismos och kokt broccoli.
Har du älgkött i frysen? Tina köttet till hälften i kylen och skär det i tunna skivor med en vass kniv.