Du behöver

  • 1.8 kg kycklingben
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymald

Marinad:

3 st stjälkar krossade och skivade
3 cm ingefära hackad
2 msk svampsoja
1 st röd chilifrukt
1 dl rapsolja

Ugn: 225°, 25 minuter

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Blanda citrongräs, ingefära, soja, skivad chili och olja i en skål.

2
Lägg kycklingbenen i en stor fryspåse och häll över marinaden. Gnid den runt kycklingbenen. Låt påsen ligga på ett fat i kylen över natten.

3
Torka av kycklingen lätt med hushållspapper. Stek i en långpanna mitt i ugnen, 25–30 minuter.

4
Kontrollera att köttet är genomstekt. Lägg upp på ett serveringsfat. Kycklingbenen kan serveras varma eller kalla.