Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin

Fyllning:

2 msk smör eller margarin
0.5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grädde
2 dl lätt crème fraiche
100 g skalade räkor
170 g kräftstjärtar
2 st ägg hårdkokta
0.5 dl dill hackad
2 msk persilja hackad
salt och peppar
2 dl riven ost

Till servering:

sparris salladsblad, gurka
räkor
dill

Ugn: 225°

100 g röda druvor halverade och kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa ihop till en slät smet. Låt smeten svälla medan du gör fyllningen.

2
Smält smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Klicka i crème fraiche och sjud ett par minuter under omrörning.

3
Rör i räkor, kräftstjärtar, hackade ägg, dill och persilja. Smaka av med salt och peppar. Grädda tunna pannkakor i en liten stekpanna. Lägg upp på ett bakpapper.

4
Lägg på en klick fyllning och rulla ihop pannkakan. Lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Strö över ost och gratinera i 10–15 minuter.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.