Du behöver

  • 2 msk lök hackad
  • smör +1 msk eller
  • margarin
  • 500 g vit fiskfilé t ex hoki, kolja, pangasius
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • salt och peppar

Chili- och yoghurtdressing:

2 dl turkisk yoghurt
3 msk chilisås
salt svartpeppar

Till servering:

4 st hamburgerbröd
1 st tomat
sallad
ärtskott
gurka

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs löken i smör tills den är mjuk. Dela fisken i mindre bitar. Mixa fisk, lök, grädde, potatismjöl, salt och peppar till en färs.

2
Forma färsen till fyra biffar och stek i smör i ca 3 minuter per sida.

3
Rör ihop yoghurt och chilisås och smaka av med salt och peppar.

4
Fyll hamburgerbrödet med fiskburgare, tomat, sallad, ärtskott, gurka och dressing.