Du behöver
- 2 msk lök hackad
- smör +1 msk eller
- margarin
- 500 g vit fiskfilé t ex hoki, kolja, pangasius
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk potatismjöl
- salt och peppar
Chili- och yoghurtdressing:
2 dl turkisk yoghurt
3 msk chilisås
salt svartpeppar
Till servering:
4 st hamburgerbröd
1 st tomat
sallad
ärtskott
gurka
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs löken i smör tills den är mjuk. Dela fisken i mindre bitar. Mixa fisk, lök, grädde, potatismjöl, salt och peppar till en färs.
2
Forma färsen till fyra biffar och stek i smör i ca 3 minuter per sida.
3
Rör ihop yoghurt och chilisås och smaka av med salt och peppar.
4
Fyll hamburgerbrödet med fiskburgare, tomat, sallad, ärtskott, gurka och dressing.