Du behöver
- 7 st blad filodeg kylda eller frysta och tinade
- 50 g smör smält
Fyllning:
1 st burk kräftstjärtar i lag, 200 g
2 st salladslökar hackade
100 g philadelphiaost
3 msk riven pepparrot
2 dl röda mangoldskott eller babyspenat
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Sila bort lagen från kräftstjärtarna och låt dem rinna av i en sil. Hacka dem fint.
2
Blanda kräftorna med salladslök, philadelphiaost och pepparrot. Mixa mangoldskotten med oljan och blanda ner i kräftblandningen. Salta och peppra.
3
Dela filodegsbladen på mitten. Pensla dem med smör efter hand och lägg en sked av fyllningen i nedre delen av bladet. Vik in kanterna och rulla samman.
4
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med smör. Grädda filodegsrullarna i mitten av ugnen, ca 10 minuter, tills de får fin färg. Servera de avsvalnade rullarna till soppan.