Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 msk smör eller margarin

Mangosalsa:

0.5 st rödlök
10 cm gurka
1 st tomat
1 dl mangotärningar frysta tinade
1 dl salsa chunky
0.5 st lime
salt och peppar
1 msk maizena redning

Servera med:

potatiskaka se recept
salladsblad sockerärter och apelsinbitar

Ugn: 175°

salt och peppar

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
3.5 dl mjölk
salt och peppar
0.5 dl parmesanost nyriven

Ugn: 225

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär ett längsgående snitt i kycklingen och fläk ut filén. Krydda och stek i smör ca 4 minuter per sida.

2
Skala lök och gurka och skär i tärningar. Dela tomaten i bitar och blanda med lök, gurka och mango.

3
Vänd i salsan och saften ur limen. Krydda med salt och peppar och servera till kycklingen tillsammans med fullkornsris.

4
Skiva upp köttet och servera det med potatiskaka och en sallad med salladsblad, sockerärter och apelsinbitar.

5
Fyll cannellonirören med kycklingröran.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.