Du behöver

  • 600 g köttfärs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk rostad lök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kryddblandning mexikansk
  • matolja
  • 4 st tortillabröd

Salsa:

1 st äpple
1 st paprika gul
2 st tomater
0.5 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
1 tsk farinsocker
2 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Garnering:

färsk koriander

Gör så här

1
Börja med salsan. Kärna ur och tärna äpple och paprika. Tärna tomaterna. Skala och tärna löken. Skala och finhacka vitlöken.

2
Blanda samman olja, citron, farinsocker med salt och peppar och häll över grönsakerna. Ställ salsan att mogna i smaken en stund.

3
Arbeta samman färsen med peppar, lök, salt och mexikansk krydda till en smidig färs. Forma 4 burgare.

4
Pensla burgarna med lite matolja. Grilla dem ca 4–5 minuter på varje sida.

5
Lägg bröden på grillen och värm dem någon minut på varje sida.

6
Lägg en burgare och eventuellt lite sallad på varje bröd och toppa med salsan. Garnera med koriander.