Du behöver
- 4 st ägg
- 0.5 dl vatten
- 1 msk dill hackad
- salt svartpeppar
- 2 tsk matfett
Fyllning:
3 dl Kelda fisk- och skaldjursoppa Kelda
3 msk redning Maizena
150 g lax benfri
svartpeppar
100 g champinjoner skivade
2 tsk matfett
Servera med:
bröd tomater
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Häll fisk- och skaldjurssoppan i en kastrull. Vispa ner redningen och koka upp under omrörning.
2
Ta bort skinnet från laxen och dela den i bitar. Rör ner laxen i såsen och låt den bli varm. Smaka av med svartpeppar.
3
Fräs champinjonerna i en stekpanna med matfett tills de får fin färg. Ta upp ur pannan.
4
Knäck äggen i en skål och blanda med vatten, dill, salt och peppar. Vispa sönder äggen med en gaffel helt lätt.
5
Värm matfettet i en stekpanna. När det blivit gyllenbrunt, slå äggsmeten i pannan och stek omeletten. Se till så att all smet kommer i kontakt med stekpannan och stelnar.
6
Vänd upp hälften av omeletten på ett uppläggningsfat. Lägg på laxfyllningen och stekta champinjoner. Lägg över den andra halvan av omeletten.