Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl avorioris
  • 3 dl musselbuljong (från musselkoket)
  • hönsbuljong ca 3 dl av tärning
  • salt svartpeppar
  • 2 dl parmesanost riven
  • 500 g räkor
  • 0.5 kg musslor kokta

Gör så här

1
Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt riset och rosta det ett par minuter under omrörning utan att det får färg.

2
Tillsätt musselbuljong och låt det koka in i riset. Tillsätt därefter hönsbuljongen efter hand som det kokar in i riset. Låt sjuda på svag värme och rör om då och då. När riset är färdigt är det mjukt, med en liten kärna i mitten.

3
Smaksätt med salt, peppar och rör ner parmesanosten så att risotton får en krämig konsistens. Skala räkorna. Tillsätt hälften av dem samt musslorna. Dekorera med resten av räkorna.