Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 2 msk olivolja
- 2 dl avorioris
- 3 dl musselbuljong (från musselkoket)
- hönsbuljong ca 3 dl av tärning
- salt svartpeppar
- 2 dl parmesanost riven
- 500 g räkor
- 0.5 kg musslor kokta
Gör så här
1
Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt riset och rosta det ett par minuter under omrörning utan att det får färg.
2
Tillsätt musselbuljong och låt det koka in i riset. Tillsätt därefter hönsbuljongen efter hand som det kokar in i riset. Låt sjuda på svag värme och rör om då och då. När riset är färdigt är det mjukt, med en liten kärna i mitten.
3
Smaksätt med salt, peppar och rör ner parmesanosten så att risotton får en krämig konsistens. Skala räkorna. Tillsätt hälften av dem samt musslorna. Dekorera med resten av räkorna.