Du behöver

  • 0.5 st baguette
  • 2 msk olivolja

Salsa:

1 st mango
3 dl räkor skalade
0.5 st lime rivet skal och pressad saft
0.5 st chilipeppar urkärnad och hackad
salt svartpeppar
1 tsk sirap eller flytande honung
citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär baguetten i lite sneda 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och rosta i mitten av ugnen ett par minuter. Passa dem noga! Lägg dem på ett uppläggningsfat.

2
Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Skär fruktköttet i ett rutmönster. Vräng skalet och ta loss fruktbitarna.

3
Hacka mangobitarna och 2 dl av räkorna. Blanda samman i en skål och tillsätt limeskal och -saft. Smaksätt med chili, salt, svartpeppar och vit sirap.

4
Lägg 1–2 skedar av salsan på varje crostini. Toppa med resten av räkorna och citronmeliss.