Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Marinerad lövbiff, purjolök, champinjoner och paprika samsas i denna smakrika gratäng. Grönmögelosten ger extra smak och sälta. Servera lövbiffsgratängen med kokt pasta.

4 portioner

Du behöver

  • 350 g strimlad lövbiff
  • 2 msk soja
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 strimlad purjolök
  • 100 g klyftade champinjoner
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 msk smör

Sås:

2 ½ dl mellangrädde
1 msk idealmjöl
grovriven grönmögelost, t ex St Agur
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar nymald

Servera med:

pasta

Ugn: 225º

Gör så här

1

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.

2

Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.

3

Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.

4

Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.

Scroll to Top