Du behöver

  • 1 st rotselleri skalad och fint tärnad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk citron pressad saft
  • salt och peppar
  • 2 st äpplen urkärnade och tärnade
  • 25 g valnötskärnor
  • oregano eller persilja

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Förväll rotsellerin en minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola sellerin kall i en sil. Låt den rinna av.

2
Blanda gräddfil, majonnäs, senap och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner äppel- och rotselleritärningar.

3
Grovhacka nästan alla valnötskärnorna och strö över salladen. Dekorera med hela kärnor och några toppar av färsk oregano eller persilja. Ställ salladen kallt till serveringen.