Du behöver

  • 600 g strömming rensad
  • 0.75 tsk salt
  • 1 dl dill finhackad
  • matfett
  • 2 st äggulor
  • 2.5 msk senap svensk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 msk ströbröd

Garnering:

dill hackad och gräslök

Till servering:

färskpotatis
sallad

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Klipp bort ryggfenan och skölj strömmingen under rinnande kallt vatten. Låt strömmingen rinna av.

2
Lägg strömmingen på en skärbräda med köttsidan upp. Strö över salt och dill.

3
Rulla samman strömmingen. Lägg den i en smord eldfast form. Vispa samman äggulor, senap, grädde och svartpeppar. Häll det över strömmingen.

4
Strö över ströbröd. Ställ formen mitt i ugnen och grädda den ca 30 minuter. Garnera med dill och gräslök. Bjud nykokt färskpotatis och sallad till.