Du behöver
- 600 g strömming rensad
- 0.75 tsk salt
- 1 dl dill finhackad
- matfett
- 2 st äggulor
- 2.5 msk senap svensk
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 msk ströbröd
Garnering:
dill hackad och gräslök
Till servering:
färskpotatis
sallad
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Klipp bort ryggfenan och skölj strömmingen under rinnande kallt vatten. Låt strömmingen rinna av.
2
Lägg strömmingen på en skärbräda med köttsidan upp. Strö över salt och dill.
3
Rulla samman strömmingen. Lägg den i en smord eldfast form. Vispa samman äggulor, senap, grädde och svartpeppar. Häll det över strömmingen.
4
Strö över ströbröd. Ställ formen mitt i ugnen och grädda den ca 30 minuter. Garnera med dill och gräslök. Bjud nykokt färskpotatis och sallad till.