Du behöver
Det här behövs till 4 port:
12 st gröna spenatlasagneplattor
2 dl gratängost
Sås:
25 g smör
0.75 dl vetemjöl
1 l mjölk 3 %
2 msk hummerfond
1 st purjolök skivad
170 g kräftstjärtar
1 st musslor 145 g
250 g räkor skalad vikt
2 st burkar krabba à 120 g
1 dl dill hackad
salt vitpeppar
Garnering:
räkor dill
Ugn: 225º
Gör så här
Smält smöret i en gryta. Rör ner vetemjölet och späd med varm mjölk under ständig omrörning, lite i taget. Låt såsen sjuda 3 minuter.
Tillsätt hummerfond, purjolök, kräftstjärtar, musslor, räkor, krabba och dill. Smaka av såsen med salt och peppar.
Lägg lite av såsen i botten på en smord rektangulär gratängform, ca 25×30 cm stor. Lägg ett lager lasagneplattor över och täck med sås. Fortsätt varva plattor och sås i fyra lager totalt. Avsluta med sås. Strö över osten.
Tillaga lasagnen i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Garnera eventuellt med räkor och dill. Servera med sallad.