Du behöver

  • 500 g räkor oskalade
  • 1 st broccoli stjälk
  • 1 st röd paprika
  • 3 st stjälkar salladslök
  • 1 st bambuskott liten burk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st ägg
  • 4 st ris port kokt
  • 1 msk fisksås
  • 1 st lime
  • salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och skär broccolin i små buketter. Hacka paprika och salladslök fint. Fräs allt detta och bambuskott hastigt i oljan.

2
Vispa samman äggen lätt. Vänd ner dem i pannan med räkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning. Vänd ner det kokta riset.

3
Smaksätt med fisksås, pressad lime samt eventuellt ytterligare lite salt och peppar.