Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • apelsinskal och saft av 1/2 apelsin
  • 3 st ägg
  • 100 g nötter
  • 2 dl russin
  • 3 dl vetemjöl

Chokladtäcke:

150 g mörk blockchoklad
0.75 dl vispgrädde

Garnering:

vispgrädde smaksatt
apelsinklyfta

Ugn: 175

Det här behövs till ca 10 bitar:

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och apelsinsaft.

2
Tillsätt äggen ett och ett under omrörning. Grovhacka nötterna och blanda samman dem med russin, rivet apelsinskal och mjöl. Rör ner det i smeten. Rör bara så att allt blandar sig.

3
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.

4
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp, rör ner chokladen och låt den smälta. Rör så att allt blandar sig. Låt svalna lite. Bred chokladen över den kalla kakan. Vispa grädden och smaksätt med lite apelsinlikör. Garnera enligt bild. Bjud eventuellt lite extra smaksatt grädde till

5
.