Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st squash liten
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st fänkål
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 pkt saffran
  • hackad persilja

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i kuber, ca 2×2 cm. Skala räkorna. Ansa och skär squashen i stavar.

2
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite matfett tills löken är mjuk och glansig, ca 5-6 minuter.

3
Tillsätt tomatkross, vatten, vin, smulad buljongtärning och saffran. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Lägg ner lax och squash i grytan och låt den sjuda på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt allt bli genomvarmt, men inte koka. Strö över hackad persilja.