Du behöver
- 500 g laxfilé
- 500 g räkor med skal
- 1 st squash liten
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st fänkål
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 dl vin torrt vitt
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 pkt saffran
- hackad persilja
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i kuber, ca 2×2 cm. Skala räkorna. Ansa och skär squashen i stavar.
2
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite matfett tills löken är mjuk och glansig, ca 5-6 minuter.
3
Tillsätt tomatkross, vatten, vin, smulad buljongtärning och saffran. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Lägg ner lax och squash i grytan och låt den sjuda på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt allt bli genomvarmt, men inte koka. Strö över hackad persilja.