Du behöver
- 4 st kycklingfil
- salt peppar
- 3 st salladslökar
- 2 st röda paprikor
- 2 tsk ingefära färsk riven
- 1 tsk curry
- 2 msk sweet chilisås
- 1 st burk kokosmjölk
- 150 g ostronskivling gul
- 1 kruka basilika
- 1 tsk färsk rosmarin finhackade barr
- 200 g champinjoner delade
- 1 msk smör
- 1 dl svarta oliver kärnfria
- 2 st apelsiner hinnfria klyftor
Dekoration:
0.5 st röd paprika i bitar
rosmarin
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar
Ugn: 200º
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem gyllene i lite matfett runtom. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem.
2
Ansa salladslöken och strimla den. Kärna ur och tärna paprikan. Riv ingefäran. Fräs allt i lite matfett tillsammans med curry och sweet chilisås.
3
Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Låt allt koka samman ca 5-6 minuter. Smaka av.
4
Ansa svampen och tärna den. Hacka basilikan. Fräs svamp och basilika i lite matfett. Salta och peppra lätt. Fördela det över kycklinggrytan. Bjud nudlar till.
5
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekärnor.
6
Garnera med svart kaviar.