Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • salt peppar
  • 3 st salladslökar
  • 2 st röda paprikor
  • 2 tsk ingefära färsk riven
  • 1 tsk curry
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 150 g ostronskivling gul
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk färsk rosmarin finhackade barr
  • 200 g champinjoner delade
  • 1 msk smör
  • 1 dl svarta oliver kärnfria
  • 2 st apelsiner hinnfria klyftor

Dekoration:

0.5 st röd paprika i bitar
rosmarin
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar

Ugn: 200º

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem gyllene i lite matfett runtom. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem.

2
Ansa salladslöken och strimla den. Kärna ur och tärna paprikan. Riv ingefäran. Fräs allt i lite matfett tillsammans med curry och sweet chilisås.

3
Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Låt allt koka samman ca 5-6 minuter. Smaka av.

4
Ansa svampen och tärna den. Hacka basilikan. Fräs svamp och basilika i lite matfett. Salta och peppra lätt. Fördela det över kycklinggrytan. Bjud nudlar till.

5
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekärnor.

6
Garnera med svart kaviar.