Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé

Lag:

1 dl ättiksprit 12%
3 dl vatten
2 tsk salt

Torr marinad:

2 st schalottenlökar hackade
1 st röd lök hackad
1 st dill hackad
2.5 dl strösocker
2 tsk salt
20 st vitpepparkorn krossade
20 st kryddpepparkorn krossade
1 st lagerblad
1 st lime strimlat skal

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dra skinnet av strömmingarna. Blanda ättiksprit, vatten och salt i en skål så att saltet löser sig. Lägg ner filéerna och rör om. Låt det stå kallt högst 12 timmar. Rör om då och då.

2
Häll bort lagen och låt filéerna rinna av.

3
Blanda samman marinaden. Varva filéer och marinad i en glasburk. Ställ krukan kallt i kylen. Skaka då och då.

4
Strömmingen är klar efter 1 dygn och håller ca 1 vecka.