Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé

Lag 1:

1 dl strösocker
0.5 dl salt
0.5 dl vatten
2 msk vitpepparkorn krossade

Senapssås:

2 msk senap
1 msk senap osötad
3 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1.5 dl majsolja
1 msk vatten
3 krm vitpeppar nymald
1 st dill hackad

Dekoration:

dill plockad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda lagen i en skål och rör om tills allt socker och salt har löst upp sig. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken. Ställ den i kylen över natten.

2
Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag.

3
Vispa samman senapssorterna med socker, vinäger och majsolja i en jämn stråle. Tillsätt 1 msk vatten och smaksätt såsen med vitpeppar och dill.

4
Lägg strömmingsfiléerna på ett fat och häll lite sås över och runt om filéerna. Servera med mer sås vid sidan om.


Kommentar:
Serverar du flera sillinläggningar på sillbordet, så räcker receptens 4 portioner till ca 8 portioner istället.