Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar

Marinad:

0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
saft pressad av 1 apelsin
1 msk pressad citronsaft
1 msk pressad limesaft
0.5 st hönsbuljongtärning

Rödlöksconfit:

2 st lökar röda
1 tsk socker
2 tsk vinäger
2 msk vatten
0.25 tsk anis hel

Garnering:

citron apelsin och lime

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman apelsinjuicen med apelsinsaft, citronsaft, limesaft och smulad buljongtärning till marinaden. Häll det i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingfiléerna och knyt till påsen. Lägg den kallt så att köttet marineras minst 1 timme.

2
Tag upp filéerna och torka av dem. Spara marinaden. Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd filéerna i mjölet.

3
Stek filéerna gyllene i lite matfett på båda sidorna. Sänk värmen, häll marinaden runtom och låt filéerna bräsera ca 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.

4
Skala rödlöken och skiva den tunt. Fräs lök och socker i lite matfett ca 4-5 minuter på svag värme. Tillsätt vinäger, vatten och anis. Låt confiten puttra i ytterligare ca 4-5 minuter under omrörning.

5
Lägg upp kycklingfiléerna och toppa dem med rödlöksconfiten. Bjud resten till. Strö över strimlat skal av citron, apelsin och lime. Servera ugnstekta potatisklyftor till.