Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vatten
  • 1.5 dl nyponsoppspulver Ekströms
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde

Garnering:

50 g mandelspån

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Koka upp vattnet i en kastrull och vispa sedan ner nyponpulvret. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa ordentligt så att det löser sig. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad och låt det blir svalt.

3
Vispa grädden och rör ner i nyponen. Häll upp moussen i glas och ställ dem kallt.

4
Rosta mandelspånen i torr het stekpanna under ständig omrörning. Låt mandelspånen kallna på en tallrik. Strö mandeln över nyponmoussen strax före serveringen.