Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 5 dl vatten
- 1.5 dl nyponsoppspulver Ekströms
- 2 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl vispgrädde
Garnering:
50 g mandelspån
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2
Koka upp vattnet i en kastrull och vispa sedan ner nyponpulvret. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa ordentligt så att det löser sig. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad och låt det blir svalt.
3
Vispa grädden och rör ner i nyponen. Häll upp moussen i glas och ställ dem kallt.
4
Rosta mandelspånen i torr het stekpanna under ständig omrörning. Låt mandelspånen kallna på en tallrik. Strö mandeln över nyponmoussen strax före serveringen.