Du behöver

  • 300 g lax lättrimmad
  • 1 st lök stor gul
  • potatis ca 10
  • 1 st dill knippa
  • 4 st ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • svartpeppar

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett.

2
Skala och skiva potatisen tunt. Bottna en smord eldfast form med hälften av löken. Täck med potatis, lax och hackad dill. Peppra lätt.

3
Lägg därefter ett nytt lager med lök, potatis, lax, dill och peppar. Täck med resterande potatis.

4
Vispa samman ägg och grädde. Häll det över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 45-60 minuter eller tills allt har fin färg och potatisen är mjuk.


Kommentar:
Har du gott om kokta potatisar så går det bra att använda dem i stället för rå potatis. Då behöver puddingen bara ca 30 minuter i ugnen eller tills äggstanningen har “stannat”.