Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st selleristjälk liten
  • matfett
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 0.5 dl fiskbuljong
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk oregano
  • 0.5 tsk basilika
  • 300 g räkor med skal
  • 0.5 st musslor burk i vatten

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Ansa och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i lite matfett utan att det får färg.

2
Tillsätt pressad vitlök, tomatkross, chilisås, fiskbuljong, salt och kryddor. Låt såsen puttra samman några minuter. Smaka av.

3
Skala räkorna och låt musslorna rinna av. Lägg ner musslor och räkor i såsen. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka, då blir skaldjuren sega. Bjud såsen till nykokt saffranspasta gärna med lite nyriven parmesanost.