Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st selleristjälk liten
- matfett
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st burk krossade tomater
- 1 msk chilisås
- 0.5 dl fiskbuljong
- salt och peppar
- 0.5 tsk oregano
- 0.5 tsk basilika
- 300 g räkor med skal
- 0.5 st musslor burk i vatten
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Ansa och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i lite matfett utan att det får färg.
2
Tillsätt pressad vitlök, tomatkross, chilisås, fiskbuljong, salt och kryddor. Låt såsen puttra samman några minuter. Smaka av.
3
Skala räkorna och låt musslorna rinna av. Lägg ner musslor och räkor i såsen. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka, då blir skaldjuren sega. Bjud såsen till nykokt saffranspasta gärna med lite nyriven parmesanost.