Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 4 st äggulor
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör

Puré:

2 st palsternackor skalade, i bitar
800 g mandelpotatis skalad, i bitar
mjölk 3 %
1 msk smör
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda kalvfärsen med saltet, då binder färsen vätskan bättre. Tillsätt sedan äggulor, grädde och peppar. Arbeta ihop det till en smidig färs.

2
Forma färsen till ca 9 stycken biffar i vattensköljd hand, med hjälp av en stor sked. Lägg biffarna på skärbräda eller smörpapper.

3
Smält smöret i en stor stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg ner biffarna och platta till dem något. Stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

4
Koka potatis och palsternacka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa ner potatis och palsternacka genom en purépress i en bunke. Vispa ner smör och kokt mjölk till en luftig puré. Smaka av med salt och peppar. Servera purén till Wallenbergarna. Komplettera med rårörd lingonsylt och kokta gröna ärter.