Du behöver
- 7 st potatis
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 bitar rotselleri
- 1 st vitlök
- 2 st äpplen
- 0.5 dl olivolja
- salt och peppar
- 1 tsk timjan
Senapsvinägrett:
2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
0.75 dl matolja
2 msk vatten
1 msk senap grov
Ugn:
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och klyfta alla rotfrukterna. Halvera vitlöken med sitt skal. Lägg alla rotfrukterna och löken i en smord eldfast form. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och timjan. Rör om.
2
Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 25 minuter. Kärna ur och skär äpplena i klyftor under tiden. Lägg dem i långpannan och baka i ytterligare ca 10 minuter.
3
Vispa samman vinägern med salt, peppar och senap. Tillsätt sedan vatten och olja i en fin stråle. Skaka samman så att allt blandas.
4
Bjud senapsvinägretten till eller ringla den över rotfrukterna.