Du behöver

  • 7 st potatis
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st vitlök
  • 2 st äpplen
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan

Senapsvinägrett:

2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
0.75 dl matolja
2 msk vatten
1 msk senap grov

Ugn:

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och klyfta alla rotfrukterna. Halvera vitlöken med sitt skal. Lägg alla rotfrukterna och löken i en smord eldfast form. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och timjan. Rör om.

2
Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 25 minuter. Kärna ur och skär äpplena i klyftor under tiden. Lägg dem i långpannan och baka i ytterligare ca 10 minuter.

3
Vispa samman vinägern med salt, peppar och senap. Tillsätt sedan vatten och olja i en fin stråle. Skaka samman så att allt blandas.

4
Bjud senapsvinägretten till eller ringla den över rotfrukterna.