Du behöver

  • 600 g hälleflundra med skinn
  • 1 st citron
  • salt
  • 2 msk basilika hackad

Sallad:

2.5 st sallad eller 1 påse mixad
1 dl cocktailtomater
4 dl kokt vildrismix (blandning av vitt ris och vildris, finns i rishyllan)
2 dl kidneybönor
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap

Ugn: 200

3 dl arborioris
2 dl vin vitt torrt
1 l hönsbuljong av tärning
2 dl parmesanost riven
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar

Ugn: 200º

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skär hälleflundran i portionsstora bitar. Lägg bitarna i en smord form. Smaksätt med några droppar citron, salt och basilika. Tillaga ca 10 minuter i ugnen.

2
Skölj, skär och lägg salladen i en skål. Dela cocktailtomaterna på mitten. Blanda ner tomater, ris och väl sköljda bönor. Rör ihop dressingen och häll denna över salladen. Rör om. Servera fisken tillsammans med salladen.

3
Vänd ner parmesanosten och smaksätt med citronskal, salt och peppar.

4
Mixa samman basilika, persilja, dill, vitlök med pinjekärnor. Tillsätt oljan i en jämn stråle och mixa till en slät sås. Tillsätt parmesanost och ströbröd. Smaka av med salt och peppar.

5
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekärnor.

6
Garnera med svart kaviar.