Du behöver
- 300 g blandfärs eller nötfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 st ägg
- 1 tsk fransk senap
- 0.5 st gul lök finhackad
- 2 msk rödbetor finhackade
- 2 msk ättiksgurka finhackad
- 1 msk kapris
- 4 st brödskivor vita
- 2 msk smör
Till servering:
4 st ägg stekta
grönsallad gul paprika
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Kantskär bröden. Stek skivorna i lite smör på ena sidan.
2
Blanda samman färsen med salt, peppar, ägg, senap, lök, rödbetor, gurka och kapris. Arbeta ihop det till en smidig smet.
3
Dela färsen i fyra delar och forma till en boll. Bred färs på den stekta sidan av bröden.
4
Stek smörgåsarna med färsen ner i smör i en stekpanna, ca 4 minuter. Vänd och stek brödsidan. Servera med ett stekt ägg och sallad med paprika.