Du behöver

  • 750 g squash
  • 1 st lök stor
  • 8 dl mjölk
  • 2.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 msk riven pepparrot

Garnering:

squash
räkor

Det här behövs för 5-6 port som ensamrätt:

Gör så här

1
Skala och hacka löken ganska fint. Ansa och skär squashen i skivor. Skär sedan skivorna i bitar.

2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar. Låt allt småkoka ca 10 minuter. Rör då och då i soppan.

3
Tillsätt hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.

4
Vispa grädden till skum och smaksätt den med riven pepparrot. Rör ner grädden i den varma soppan strax innan den ska serveras.

5
Bjud soppan på buffébordet i glas och garnera med räk- och squashspett.