Du behöver
- 750 g squash
- 1 st lök stor
- 8 dl mjölk
- 2.5 st hönsbuljongtärning
- 1 dl hackad gräslök
- salt och peppar
- 2 dl vispgrädde
- 2.5 msk riven pepparrot
Garnering:
squash
räkor
Det här behövs för 5-6 port som ensamrätt:
Gör så här
1
Skala och hacka löken ganska fint. Ansa och skär squashen i skivor. Skär sedan skivorna i bitar.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar. Låt allt småkoka ca 10 minuter. Rör då och då i soppan.
3
Tillsätt hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
4
Vispa grädden till skum och smaksätt den med riven pepparrot. Rör ner grädden i den varma soppan strax innan den ska serveras.
5
Bjud soppan på buffébordet i glas och garnera med räk- och squashspett.