Du behöver
- 12 skiva formbröd vitt
- 100 g lax rökt
- 0.75 dl vispgrädde
- 0.75 dl majonnäs lätt
- 1 msk hackad dill
Garnering:
4 skiva lax rökt
4 msk majonnäs lätt
1.5 st dill knippe
citron
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tärna laxen fint. Vispa grädden till hårt skum. Hacka dillen.
2
Rör samman grädden med majonnäs, dill och laxtärningar. Smaka av.
3
Skär bort kanterna på brödskivorna. Bred laxröran på åtta av brödskivorna. Lägg samman dem två och två. Täck med den tredje brödskivan.
4
Bred ett tunt lager majonnäs över och runtom varje bakelse. Hacka dillen fint och rulla bakelserna i den. Hit går bakelserna att förbereda flera timmar i förväg.
5
Toppa bakelserna med en laxskiva, citron och dillvippa.