Du behöver

  • 12 skiva formbröd vitt
  • 100 g lax rökt
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 0.75 dl majonnäs lätt
  • 1 msk hackad dill

Garnering:

4 skiva lax rökt
4 msk majonnäs lätt
1.5 st dill knippe
citron

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tärna laxen fint. Vispa grädden till hårt skum. Hacka dillen.

2
Rör samman grädden med majonnäs, dill och laxtärningar. Smaka av.

3
Skär bort kanterna på brödskivorna. Bred laxröran på åtta av brödskivorna. Lägg samman dem två och två. Täck med den tredje brödskivan.

4
Bred ett tunt lager majonnäs över och runtom varje bakelse. Hacka dillen fint och rulla bakelserna i den. Hit går bakelserna att förbereda flera timmar i förväg.

5
Toppa bakelserna med en laxskiva, citron och dillvippa.