Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 100 g frysta hallon

Toscatäcke:

75 g smör eller margarin
0.75 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån

Ugn: 175°

Garnering:

florsocker ev
hallon

Det här behövs:

Gör så här

1
Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.

3
Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.

4
Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter eller tills kakan har fin färg. Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.