Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 100 g frysta hallon
Toscatäcke:
75 g smör eller margarin
0.75 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån
Ugn: 175°
Garnering:
florsocker ev
hallon
Det här behövs:
Gör så här
1
Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.
3
Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.
4
Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter eller tills kakan har fin färg. Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.