Du behöver
- 6 st smördegskrustader djupfrysta
- 1 st schalottenlök
- 100 g champinjoner färska
- 2 msk smör eller margarin
- 1.5 msk vetemjöl
- 1.5 dl vatten
- 1 dl crème fraîche
- 0.33 st fiskbuljongtärning av en
- 100 g laxfilé rökt
- 250 g räkor med skal
- pressad citronsaft
- salt och peppar
Tillbehör:
1 pkt sparris djupfryst
2 st hårdkokta ägg
6 st champinjoner färska
12 st räkor
slätbladig persilja
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Tina och grädda smördegskrustaderna enligt förpackningens anvisningar.
2
Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har “kokat” in. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädde och vatten och låt det koka några minuter under omrörning.
3
Tärna laxen. Skala räkorna. Rör ner smulad buljong, räkor och lax i stuvningen. Låt det bara bli genomvarmt. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
4
Koka sparrisen enligt förpackningens anvisningar. Ställ krustaderna på portionstallrikar och fördela stuvningen i dem. Lägg sparris, räkor, ägg, svamp och persilja i ett vackert mönster runtom. Servera genast.