Du behöver

  • 6 st smördegskrustader djupfrysta
  • 1 st schalottenlök
  • 100 g champinjoner färska
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.33 st fiskbuljongtärning av en
  • 100 g laxfilé rökt
  • 250 g räkor med skal
  • pressad citronsaft
  • salt och peppar

Tillbehör:

1 pkt sparris djupfryst
2 st hårdkokta ägg
6 st champinjoner färska
12 st räkor
slätbladig persilja

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Tina och grädda smördegskrustaderna enligt förpackningens anvisningar.

2
Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har “kokat” in. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädde och vatten och låt det koka några minuter under omrörning.

3
Tärna laxen. Skala räkorna. Rör ner smulad buljong, räkor och lax i stuvningen. Låt det bara bli genomvarmt. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.

4
Koka sparrisen enligt förpackningens anvisningar. Ställ krustaderna på portionstallrikar och fördela stuvningen i dem. Lägg sparris, räkor, ägg, svamp och persilja i ett vackert mönster runtom. Servera genast.