Du behöver

  • 1 st kräftor
  • 2 st tomater
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st morot
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 dl vermouth torr
  • pressad citronsaft
  • salt och peppar

Garnering:

4 st tomatrosor
gräslök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt kräftstjärtarna rinna av. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.

2
Ansa och skiva sellerin fint. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finstrimla moroten. Fräs selleri, purjolök och morot i lite matfett.

3
Strö över mjölet och späd med grädde, tomatpuré och vermouth. Låt allt koka upp och koka under omrörning några minuter. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.

4
Rör ner kräftor och tomatkött. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.

5
Fördela kräftröran på 4 portionstallrikar. Lägg en tomatros i mitten och garnera med gräslök. (Skala tomaten så att du får så lång skalbit som möjligt. Jämna eventuellt till kanterna och rulla samman så att det liknar en ros.)