Du behöver

  • 300 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning:

400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
250 g laxfilé rökt
2 st schalottenlökar
1 msk dill finhackad

Garnering:

150 g kaviar röd
citron dill

Det här behövs för ca 10-12 bitar:

Gör så här

1
Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant. Ca 24 cm i diameter. Platta till ordentligt.

2
Tärna den skinn och benfria laxen i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen.

3
Rör samman osten med creme fraiche. Tillsätt lax, lök och dill. Rör så att allt blandas väl. Smaka av eventuellt med lite salt och peppar.

4
Bred laxröran över bottnen. Jämna till ytan. Lossa kanten och bred kaviar över laxröran. Garnera med citronbitar och dillvippor. Drick ett glas vitt vin eller ett glas svalt öl till.