Du behöver

  • 1 st sparris
  • 2 dl hönsbuljong
  • 5 st gelatinblad
  • 1.5 dl Vispad grädde
  • salt kajennpeppar

Garnering:

krasse

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp buljongen och ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i buljongen.

2
Låt sparrisen rinna av och dela den i mindre bitar. Lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt buljongen och kör till en puré.

3
Vispa grädden till mjukt skum. Rör ner den försiktigt i sparrissmeten. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i 12 små portionsformar. Ställ dem kallt att stelna några timmar.

4
Vicka försiktigt loss moussen med hjälp av en liten kniv. Stjälp upp moussen och garnera med krasse.

5
Bjud sparrismoussen tillsammans med laxen.