Du behöver
- 1 st sparris
- 2 dl hönsbuljong
- 5 st gelatinblad
- 1.5 dl Vispad grädde
- salt kajennpeppar
Garnering:
krasse
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp buljongen och ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i buljongen.
2
Låt sparrisen rinna av och dela den i mindre bitar. Lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt buljongen och kör till en puré.
3
Vispa grädden till mjukt skum. Rör ner den försiktigt i sparrissmeten. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i 12 små portionsformar. Ställ dem kallt att stelna några timmar.
4
Vicka försiktigt loss moussen med hjälp av en liten kniv. Stjälp upp moussen och garnera med krasse.
5
Bjud sparrismoussen tillsammans med laxen.