Du behöver

  • 2 st avokado mogna
  • 1 dl hönsbuljong (tärning)
  • 0,5 st citron saft och skal av
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar

Garnering:

“ros” av tomatskal

Tillbehör:

örter creme fraiche med franska

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Krama ur det blötlagda gelatinet och smält det i den heta buljongen. Låt den kallna.

2
Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet och mixa det med buljong, citronsaft och skal.

3
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den i avokadopurén. Smaksätt med salt och peppar.

4
Häll moussen i små oljade formar eller kaffekoppar. Täck med folie och ställ moussen kallt att stelna i ett par timmar.

5
Stjälp upp moussen på assietter, garnera och bjud med smaksatt creme fraiche.


Kommentar:
Du kan också garnera moussen med en klick löjrom eller en skiva skinka.