Du behöver
- 2 st avokado mogna
- 1 dl hönsbuljong (tärning)
- 0,5 st citron saft och skal av
- 1.5 dl vispgrädde
- 3 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt
- 0.25 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
Garnering:
“ros” av tomatskal
Tillbehör:
örter creme fraiche med franska
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Krama ur det blötlagda gelatinet och smält det i den heta buljongen. Låt den kallna.
2
Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet och mixa det med buljong, citronsaft och skal.
3
Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den i avokadopurén. Smaksätt med salt och peppar.
4
Häll moussen i små oljade formar eller kaffekoppar. Täck med folie och ställ moussen kallt att stelna i ett par timmar.
5
Stjälp upp moussen på assietter, garnera och bjud med smaksatt creme fraiche.
Du kan också garnera moussen med en klick löjrom eller en skiva skinka.