Du behöver

  • 500 g rabarber späd
  • 250 g jordgubbar
  • 4 st gelatinblad
  • 2 msk vitt vin
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • saft rivet skal och av 1 citron

Mandelgrädde:

1.5 dl vispgrädde
75 g mandelmassa

Garnering:

mandelspån rostade

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.

2
Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.

3
Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. Låt allt sjuda under lock ca 3-5 minuter.

4
Tillsätt jordgubbarna och sjud i ytterligare ca 2 minuter. Ta kastrullen från värmen.

5
Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Rör om så att de smälter. Häll upp blandningen i 4 portionsskålar och ställ desserten kallt att stelna.

6
Riv mandelmassan grovt. Vispa grädden till skum. Rör ner mandelmassan i grädden och toppa desserterna med grädden strax innan den ska serveras. Strö över rostade mandelspån.