Du behöver
- 500 g rabarber späd
- 250 g jordgubbar
- 4 st gelatinblad
- 2 msk vitt vin
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- saft rivet skal och av 1 citron
Mandelgrädde:
1.5 dl vispgrädde
75 g mandelmassa
Garnering:
mandelspån rostade
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.
2
Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
3
Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. Låt allt sjuda under lock ca 3-5 minuter.
4
Tillsätt jordgubbarna och sjud i ytterligare ca 2 minuter. Ta kastrullen från värmen.
5
Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Rör om så att de smälter. Häll upp blandningen i 4 portionsskålar och ställ desserten kallt att stelna.
6
Riv mandelmassan grovt. Vispa grädden till skum. Rör ner mandelmassan i grädden och toppa desserterna med grädden strax innan den ska serveras. Strö över rostade mandelspån.