Du behöver

  • 600 g skinka färsk
  • 2 st gula lökar
  • 2 st stjälkar selleri
  • 2 st tomater
  • 2 msk mangochutney
  • 2.5 dl apelsinjuice
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk curry
  • salt
  • 150 g haricots verts
  • 1 st banan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla skinkan. Skala och grovhacka löken. Ansa och strimla sellerin. Skär tomaterna i breda strimlor. Dela bönorna.

2
Bryn köttet gyllene runt om i lite matfett. Lägg över det i en gryta och salta lätt.

3
Fräs lök och selleri mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.

4
Tillsätt tomater, mangochutney, apelsinjuice, grädde och curry. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 20 minuter.

5
Lägg ner bönorna i grytan och låt den puttra i ytterligare några minuter. Smaka av.

6
Skala och skiva bananen. Lägg bananskivorna över grytan precis innan den ska serveras. Kokt ris är gott till grytan.