Du behöver
- 600 g skinka färsk
- 2 st gula lökar
- 2 st stjälkar selleri
- 2 st tomater
- 2 msk mangochutney
- 2.5 dl apelsinjuice
- 1 dl mellangrädde
- 1 tsk curry
- salt
- 150 g haricots verts
- 1 st banan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla skinkan. Skala och grovhacka löken. Ansa och strimla sellerin. Skär tomaterna i breda strimlor. Dela bönorna.
2
Bryn köttet gyllene runt om i lite matfett. Lägg över det i en gryta och salta lätt.
3
Fräs lök och selleri mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
4
Tillsätt tomater, mangochutney, apelsinjuice, grädde och curry. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 20 minuter.
5
Lägg ner bönorna i grytan och låt den puttra i ytterligare några minuter. Smaka av.
6
Skala och skiva bananen. Lägg bananskivorna över grytan precis innan den ska serveras. Kokt ris är gott till grytan.