Du behöver
- 1 st persikohalvor
- 1 st konserverade päron halvor
- 0.5 st mangofrukt
Sherryfromage:
3 st gelatinblad
2 st ägg
2 msk socker
0.75 dl sherry
2 dl vispgrädde
Garnering:
blockchoklad hyvlad
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Låt de olika fruktsorterna rinna av. Halvera dem. Fördela frukten i 6 portionsglas.
2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 6-8 minuter.
3
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
4
Krama vattnet ur gelationbladen och låt dem smälta i 1-2 msk kokande vatten.
5
Rör ner sherryn i äggskummet och tillsätt gelatinet i en fin stråle under omrörning.
6
Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vispa grädden till skum i en annan skål.
7
Rör försiktigt ner grädden i äggskummet. Vänd sedan ner äggvitorna och rör till en jämn smet. Låt stå 5-10 minuter.
8
Toppa frukten med fromagen och ställ formarna kallt någon timme. Hyvla över blockchoklad strax innan desserten ska avnjutas.
Lägg all frukten i en stor skål och fördela fromagen ovanpå.