Du behöver

  • 1 st persikohalvor
  • 1 st konserverade päron halvor
  • 0.5 st mangofrukt

Sherryfromage:

3 st gelatinblad
2 st ägg
2 msk socker
0.75 dl sherry
2 dl vispgrädde

Garnering:

blockchoklad hyvlad

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Låt de olika fruktsorterna rinna av. Halvera dem. Fördela frukten i 6 portionsglas.

2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 6-8 minuter.

3
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.

4
Krama vattnet ur gelationbladen och låt dem smälta i 1-2 msk kokande vatten.

5
Rör ner sherryn i äggskummet och tillsätt gelatinet i en fin stråle under omrörning.

6
Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vispa grädden till skum i en annan skål.

7
Rör försiktigt ner grädden i äggskummet. Vänd sedan ner äggvitorna och rör till en jämn smet. Låt stå 5-10 minuter.

8
Toppa frukten med fromagen och ställ formarna kallt någon timme. Hyvla över blockchoklad strax innan desserten ska avnjutas.


Kommentar:
Lägg all frukten i en stor skål och fördela fromagen ovanpå.