Du behöver
- 200 g sockerkaka
- 3 st äggulor
- 5 msk socker
- 250 g mascarpone färskost
- citron rivet skal av 1/2
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 st äggvitor
- 1.5 dl kaffe kallt starkt
- 2.5 msk konjak
Garnering:
kakao
Det här behövs:
Gör så här
1
Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Lägg ca hälften av dem i en form. Blanda samman kaffe och konjak. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan.
2
Vispa äggulorna och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Rör ner färskosten klickvis i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
3
Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner grädden i äggsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
4
Bred ca hälften av krämen över sockerkakan. Fördela resten av sockerkakan ovanpå. Ringla över resterande kaffe. Bred till sist över resten av krämen. Ställ kallt i 3-4 timmar.
5
Sikta över kakaoupulver strax före desserten skall avnjutas.