Du behöver

  • 200 g sockerkaka
  • 3 st äggulor
  • 5 msk socker
  • 250 g mascarpone färskost
  • citron rivet skal av 1/2
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 dl kaffe kallt starkt
  • 2.5 msk konjak

Garnering:

kakao

Det här behövs:

Gör så här

1
Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Lägg ca hälften av dem i en form. Blanda samman kaffe och konjak. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan.

2
Vispa äggulorna och socker ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Rör ner färskosten klickvis i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

3
Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner grädden i äggsmeten. Vänd sedan ner äggvitorna.

4
Bred ca hälften av krämen över sockerkakan. Fördela resten av sockerkakan ovanpå. Ringla över resterande kaffe. Bred till sist över resten av krämen. Ställ kallt i 3-4 timmar.

5
Sikta över kakaoupulver strax före desserten skall avnjutas.