Du behöver
- 0.5 st gul lök
 - 1.5 msk smör eller margarin
 - 1 tsk timjan
 - 1 tsk rosmarin
 - 1 tsk mejram
 - 5 st enbär krossade
 - 1 st vitlöksklyfta finhackad
 - 400 g älgfärs
 - 200 g fläskfärs
 - 1 st ägg
 - 0.5 msk viltfond koncenterad
 - 1 dl mineralvatten
 - 1.5 tsk salt
 - 4 krm svartpeppar grovmalen
 - matolja till stekning
 
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
                Skala och finhacka löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med timjan, rosmarin, mejram, enbär och vitlök tills löken är mjuk och glansig. Låt det svalna.
            
2
                Arbeta samman de olika färserna med ägg, lökfräs, viltfond och en del av mineralvattnet samt salt och peppar.
            
3
                Tillsätt resten av vattnet. Smaka av färsen och gör ett stekprov. Krydda eventuellt med mer salt och peppar.
            
4
                Forma små köttbullar och stek i inte för het stekpanna i lite matfett. Skaka stekpannan under tiden så att köttbullarna rullar runt. Stek i omgångar, det ska inte vara trångt i pannan.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






