Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk mejram
- 5 st enbär krossade
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 400 g älgfärs
- 200 g fläskfärs
- 1 st ägg
- 0.5 msk viltfond koncenterad
- 1 dl mineralvatten
- 1.5 tsk salt
- 4 krm svartpeppar grovmalen
- matolja till stekning
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med timjan, rosmarin, mejram, enbär och vitlök tills löken är mjuk och glansig. Låt det svalna.
2
Arbeta samman de olika färserna med ägg, lökfräs, viltfond och en del av mineralvattnet samt salt och peppar.
3
Tillsätt resten av vattnet. Smaka av färsen och gör ett stekprov. Krydda eventuellt med mer salt och peppar.
4
Forma små köttbullar och stek i inte för het stekpanna i lite matfett. Skaka stekpannan under tiden så att köttbullarna rullar runt. Stek i omgångar, det ska inte vara trångt i pannan.