Du behöver

  • 500 g laxfilé gärna mittbit
  • 2 msk havssalt
  • 1 kruka färsk koriander

Marinad:

1 dl japansk soja
0.5 dl nampla
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 msk chili eller färsk chili

Sallad:

0.5 dl ingefära strimlad färsk
0.25 st gurka utan kärnor och skal
5 st champinjoner färska
1 st rödlök liten
2 dl linsgroddar
1 st vitlök klyfta
3 msk cashewnötter
salt
peppar
majsolja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa laxen och frys den ett par timmar. Ta ut den och salta med havssalt. Låt den ligga i ca 1/2 timme.

2
Blanda under tiden marinaden av alla ingredienserna.

3
Rosta nötterna till salladen lätt i olja i en stekpanna tillsammans med skivad vitlök.

4
Skär gurkan fint i bågar och skiva champinjonerna och rödlöken tunt.

5
Blanda salladen av ingefära, gurka, champinjoner, groddar, vitlök och nötter. Krydda med lite salt och peppar.

6
“Sota” till sist laxen i het panna i minimalt med fett, rulla den i grovhackad koriander och skiva den sedan i ca 5 mm tjocka skivor.

7
Arrangera salladen vackert i en luftig hög på en tallrik. Lägg på laxen och rippla marinaden runt om.