Du behöver

  • 1 kg kycklingben

Currymarinad:

1 msk curry
2 dl yoghurt naturell
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk olja
1 krm salt

Ugn: 225°

Jordnötssås:

1 dl jordnötter
0.5 st rödlök liten
1 st vitlöksklyfta
2 st tomater
1 tsk rivet citronskal
1 msk curry
1 msk olja
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk citronsaft
1 tsk honung

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden och lägg i kycklingbenen. Marinera ca 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåpet.

2
Hacka jordnötter, rödlök, vitlök och tomater. Fräs curry, nötter, vitlök, lök och citronskal i olja.

3
Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomat. Koka i ca 2 minuter. Smaka av.

4
Torka av kycklingbenen och stek dem i ugnen i ca 25 minuter. Servera såsen att dippa benen i.


Kommentar:
Var noga med att kycklingbenen är helt genomstekta. Tvätta alltid händer och redskap när du har tillagat kyckling.