Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 st färsk ananas
  • saft av 1
  • 7.5 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten

Garnering:

ananas det gröna
1 st mandelbiskvier påse

Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker. Vispa vitor och grädde var för sig.

2
Skala ananasen och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ner det med citronsaften i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.

3
Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten. Häll den i en vattensköljd form med rund botten och ställ fromagen kallt i minst 2-3 timmar.

4
Stjälp upp fromagen, “klä” den med mandelbiskvier och toppa med det gröna från ananasen.


Kommentar:
Du kan byta ut den färska ananasen mot 1 burk ananaskross, ca 425 g.