Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 8 st träspett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk sesamfrön

Pytt i panna:

4.5 st potatis
1 st squash liten
1 st paprika gul
2 st tomater
1 dl oliver
100 g fetaost tärnad
1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar

Grill: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela den skinn- och benfria laxen i 8 bitar. Trä upp dem på vattenlagda träspett.

2
Blanda samman sesamfrön med salt och peppar. Panera laxen med blandningen. Lägg bitarna på smord bakplåt.

3
Skala potatisen och skär den i “pyttbitar”. Skär squash, tomater och paprika i lika stora bitar. Plocka bort bladen från stjälkarna på basilikan. Hacka stjälkarna.

4
Stek potatisen i lite matfett tills den är mjuk och har fått lite färg.

5
Grilla spetten ganska högt upp i ugnen ca 5-8 minuter, beroende på hur tjocka fiskspetten är.

6
Rör ner squash, paprika, tomater, pressad vitlök, basilika, oliver och tärnad fetaost. Låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Rör ner basilikabladen. Bjud genast pytten tillsammans med laxspetten.